Over ons

KEVOK IS EEN FAMILIEBEDRIJF IN GENK DAT AL MEER DAN 40 JAAR ACTIEF IS IN HOUTHANDEL. DIE JARENLANGE FAMILIALE AANPAK UIT ZICH IN EEN UITGESPROKEN PERSOONLIJK CONTACT MET DE KLANT. DE ERVARING DIE WE DOOR DE JAREN HEEN VERGAARDEN, VERWERKEN WE IN ONS PROFESSIONEEL EN DESKUNDIG ADVIES.

1958

Ernest Ketelslegers richt samen met zijn echtgenote Josee Voets het bedrijf PVBA Ketelslegers-Voets op. In een magazijn naast zijn woning, fabriceert hij samen met zijn broer August verfdeuren in hardboard of triplex van verschillende houtsoorten.

1972

De PVBA wordt omgedoopt tot Kevok. Afgeleid van Ketelslegers, Voets en Kinderen want vanaf nu werken ook de twee oudste zonen Ludo en Piet mee. Om de zaak verder uit te breiden, huurt Kevok een winkelpand in Shopping 1 in Genk. Daar verkoopt Kevok decowallplaten, plafondtegels in zachtboard en hardboard, platen voor keukens en badkamers en doe-het-zelf materiaal en ijzerwaren.

1973

Op 19-jarige leeftijd houdt Piet zich liever bezig met platen en hout. Om zijn activiteiten te herbergen huurt Kevok een pand op de Weg naar As in Genk.

1979

Verderop, over het kruispunt van de Weg naar As op de Maaseikerbaan, bouwt Kevok een nieuwe winkel van 1600 m2 met een uitgebreid assortiment voor doe-het-zelvers. Fried, de derde zoon, werkt nu ook mee in de zaak.

1981

Ook in Sint-Lambrechts-Herk (Hasselt) bouwt Kevok een nieuwe winkel van 1600 m2.

1990

De winkel op de Maaseikerbaan in Genk wordt uitgebreid met 1520 m2.

1998

Kevok Genk en Hasselt gaan elk hun eigen weg.

2012

Kevok Genk breidt verder uit: met 560 m2 en in drie etagen.

 

2017

Filip Buysmans & Roel Eyckmans, 2 jonge en gedreven ondernemers nemen de zaak over van Piet en Fried Ketelslegers.
Roel begon in 2003 als enthousiaste werknemer in de familiezaak van zijn nonkels. Filip startte in 2013 bij Kevok met maar 1 doel voor ogen nl. de nodige ervaring opdoen om ooit een eigen zaak op te starten.
Zij zorgen ondertussen samen met het team voor maatwerk kasten en binnendeuren, verzagingen van plaatmateriaal “a-la-minute” , laminaat- en parketvloeren, plinten, plafonds,...