Veelgestelde vragen

Thema: Deuren

Wat zijn de standaardmaten voor deuren?

  • De standaardhoogten van het deurblad:
    201,5 cm / 211,5 cm / 231,5 cm

  • De standaardbreedten van het deurblad:
    63 cm / 68 cm / 73 cm / 78 cm / 83 cm / 88 cm / 93 cm / 98 cm

Vlakke schilderdeuren zijn verkrijgbaar in alle denkbare hoogte- en breedtematen (bijvoorbeeld: B 123 cm x H 260 cm).

top

Verkoopt Kevok maatwerkdeuren?

Wil je deuren vervangen die afwijken van de standaardmaat, dan kan je altijd vragen naar een deur op maat. Zowel in schilder-, fineer als massieve uitvoeringen.

top

Kan ik een deur laten plaatsen door Kevok?

Ja, je kan aan Kevok vragen om een deur te laten plaatsen. Bij de verkoop stelt onze medewerker je de vraag of je de deur zelf plaatst of dat je beroep wil doen op één van onze vaste plaatsers om de aangekochte deur te installeren.

top

Zijn de deuren plaatsingsklaar?

Alle kit- of pakketdeuren zijn altijd plaatsingsklaar. Al de niet-kitdeuren maakt Kevok plaatsingsklaar op vraag van de klant. Hierbij wordt het deurblad en de breedte van bekasting op maat van de meetstaat gemaakt. Ook worden de scharnier- en slotgaten voorgefreesd op het deurblad en op de bekasting.

top

Welk BTW-tarief geldt bij de plaatsing van een deur?

6 procent BTW

Voor een huis dat 5 jaar of ouder is, geniet je van het verlaagd BTW-tarief als je de deuren laat plaatsen door een officiële plaatser. In dat geval wordt 6% BTW doorgerekend op de deuren én op de prijs van de plaatsing. Ook bij plaatsingen van deuren door een officiële plaatser in een woning van personen met een vrij beroep geldt die 6% BTW voor deuren die in een praktijk geplaatst worden.

21 procent BTW

In een nieuw huis blijft 21% BTW van toepassing, zowel op de deuren als op de plaatsing. Bent u zelfstandige en heeft u een BTW-nummer? Ook dan is het 21% BTW-tarief van toepassing.

top

Wanneer kan je een deur opmeten?

Nà het chappen of zodra de vloer er echt ligt, kan je de deur opmeten.

top

Wie meet de deuren op?

Als de deuren geplaatst worden door onze plaatsers dan gebeurt de opmeting door de plaatser. Als u de deuren zelf plaatst, neemt u zelf de meetstaat op.

top

Wat betekenen deze termen: dagmaat, deurmaat, deurgeheel?

  • De dagmaat is de maat van de metsopening. M.a.w.: dit is de maat van de niet-afgewerkte, brute opening.

  • De deurmaat is de maat van het deurblad

  • Een deurgeheel bevat alle toebehoren die je nodig hebt om een deur te kunnen plaatsen, namelijk het deurblad, de bekasting, de chambranten, de slaglatten, het slot en de scharnieren.

top

Wat zit er in de totaalprijs voor een deur?

De prijs "compleet" bevat het deurblad, de bekasting, de chambranten, de slaglatten, het slot en de scharnieren, maar niet de deurkruk.

top

Verkoopt Kevok brandwerende deuren?

Kevok verkoopt 30 of 60 minuten brandvertragende deuren in een verf- of fineerkwaliteit.

top

Wie levert het attest van plaatsing bij een brandwerende deur?

Onze erkende plaatsers voor brandwerende deuren leveren het plaatsingsattest af dat je moet voorleggen bij de keuring.

top

Vind ik bij Kevok ook buitendeuren?

Ja. Kevok biedt enkele standaard buitendeuren aan, vooral in massief rood hout. Ook voor buitendeuren is maatwerk mogelijk.

top

Doe het zelf

Bij Kevok vind je alles om te klussen. Zodra je bij ons binnenstapt kan je aan de linkerzijde van de winkel onze doe-het-zelf producten ontdekken.

Showroom

Droom gerust even weg in onze toonzaal en meld je dan aan bij één van de drie verkoopsposten. Onze medewerkers nemen de tijd om je te begeleiden in je zoektocht.

Service

We maken het je als doe-het-zelver zo eenvoudig mogelijk. Kevok geeft advies, zorgt voor de verzaging van je materiaal en desgewenst zorgen we ook voor de levering en plaatsing.

Promoties

Haal voordeel uit je aankopen bij Kevok. Heb je onze reclamefolder gemist? Bekijk hem dan online. Belangrijke acties worden trouwens extra belicht op deze website.